Home. Ons Bedrijf. Het onderhoud. Occasion. Vraag & Antwoord. Winterbanden . Fabrieksgarantie. Contact & route.

Vraag & Antwoord
Op deze pagina vindt u antwoord op veelgestelde vragen.
Klik op de vraag voor het antwoord.
Klik op de vraag voor het antwoord
Wat is BOVAG Onafhankelijke Autobedrijven?

Binnen de BOVAG-afdeling Onafhankelijke Autobedrijven zijn de onafhankelijke autobedrijven verenigd. Zij verkopen, onderhouden en repareren auto’s van elk merk, zonder verbintenis met een bepaalde fabrikant. BOVAG is een brancheorganisatie van ruim 11.000 ondernemers die zich met mobiliteit bezighouden. Om de bij BOVAG aangesloten bedrijven zo goed mogelijk van dienst te zijn, is de BOVAG-organisatie opgesplitst in afdelingen per bedrijfstak.

Behoudt ik mijn fabrieksgarantie bij het onafhankelijke autobedrijf?

Zeer zeker. U bent als consument vrij om te kiezen waar u uw auto wilt laten onderhouden. Als u kiest voor een onafhankelijk autobedrijf behoud u dus gewoon de originele fabrieksgarantie. Dit is bepaald in Europese wetgeving.

Kan ik bij een onafhankelijk autobedrijf ook een nieuwe auto aanschaffen?

Zeker. Via een onafhankelijk autobedrijf is het mogelijk om een nieuwe auto aan te schaffen. Zij zijn niet gebonden aan een merk dus kunnen u ieder gewenst merk en model leveren.

Behoud ik dan ook mijn garantie op een nieuwe auto?

Uw fabrieksgarantie blijft gewoon in tact, ook wanneer u uw nieuwe auto aanschaft via een onafhankelijk autobedrijf.

Waar vind ik een onafhankelijk autobedrijf?

Er zijn ruim 3400 onafhankelijk autobedrijven aangesloten bij BOVAG, dus is er altijd een bij u in de buurt. Gebruik de zoekmachine voor het vinden van een uitstekend adres voor aankoop, onderhoud en reparatie van uw auto bij u om de hoek.

Wat houdt de BOVAG-garantie precies in?

De BOVAG-garantie geeft u recht op minimaal zes maanden garantie op onder meer verborgen gebreken aan de auto en aan onderdelen en toebehoren, tenzij dit op de koopovereenkomst nadrukkelijk is uitgesloten. Het BOVAG-Garantiebewijs is het garantiecertificaat van dat door de autobedrijven die bij BOVAG zijn aangesloten wordt uitgegeven. U krijgt het bij aankoop van een gebruikte auto met een aankoopbedrag vanaf 4.500 euro. Betaalt u minder voor uw auto, maar altijd nog meer dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde, dan heeft u ook recht op de BOVAG-garantie.